El joc

És una activitat universal que el trobem en totes les cultures i que l’ésser humà el practica al llarg de tota la seva vida, tot i això, cal dir que és l’activitat per excel·lència dels infants i a mesura que ens fem grans ens oblidem de l’infant que portem dins i perdem l’interès pel joc.  He de suposar que el ritme de vida frenètic que portem desequilibrar la balança cap a altres necessitats i interessos provocant que el fet de jugar quedi en un segon terme.

Jugar és una activitat important que ens aporta beneficis interessants pel nostre benestar emocional, físic i psíquic. Juguem per socialitzar-nos, per expressar-nos i comunicar-nos, per aprendre, per desconnectar  o per gaudir del moment i sentir-nos lliures… És una actitud que fa mirar les coses amb més humor, de manera més positiva i més espontània. I que ens fa viure millor.

 

Veig, veig…

És un joc molt fàcil de jugar i que quan s’hi juga es fomenta l’ús de l’expressió oral, l’adquisició de nou vocabulari, alhora potencia l’observació i estimula la imaginació. Tots aquests aspectes en un sol joc!

Aquest joc em transporta a la meva infantesa, quan hi jugava amb els meus pares i la meva germana. Eren ells els que començaven el joc, es pensaven un objecte que totes poguéssim veure, i aleshores cantaven: “veig, veig…” i nosaltres contestàvem: “què veus?” “una coseta” “i de quin color és?” “de color, de color…” i deien el color de l’objecte, i tot seguit iniciàvem un reguitzell de noms d’objectes del color que ens havien dit, fins que alguna l’endevinava. I l’afortunada agafava el torn per començar de nou a jugar.

 

Vols jugar?

Et proposo jugar a una versió del veig, veig… un xic diferent de la que he explicat anteriorment. Aquesta versió del joc consisteix a observar dues fotografies, les dues realitzades per mi, i deixar-te sentir el que et provoca mirar-les:  quines emocions, sentiments…, què t’evoquen…, i les respostes me les facis arribar per correu electrònic a: mvall.llosera@gmail.com. Amb les respostes rebudes les compartiré a www.encuadrarlavida.com juntament amb una breu explicació del que em va atraure a l’hora de fer la fotografia. I estic convençudíssima que serà enriquidor veure com en funció del tarannà, les creences, el caràcter, els orígens, la personalitat…  les respostes seran diversificades i interessants.

Participa, perquè jugar és vida. Tothom ha de tenir temps per JUGAR.

 

flors, mans petites, camiseta càmera de fotografiar  «Veig,veig…», «Què veus?», «Una fotografia i com et fa seentir?»

  posta de sol, la llum es reflexa a l'aigua«Veig, veig…», «Què veus?», «Una fotografia i com et fa sentir?»