Fer-la visible

A la Stargardt, sempre que sorgeix oportunitatla la faig visible. Explico, obertament, que tinc aquesta malaltia i que em provoca baixa visió. Ho comparteixo perquè no hi ha cap rastre físic, a primer cop d’ull, que visibilitzi la malaltia. És a mesura que les persones em tracten que s’adonen que quelcom no rutlla bé i, de vegades, és la meva forma d’actuar la que genera malentesos, mirades curioses i riures. A mi, viure aquestes situacions no m’agrada gens, em provoca malestar. Prefereixo protegir-me i compartir-ho, amb les persones que l’atzar ha volgut que ens creuéssim. Això no ha sigut un camí fàcil. He fet un llarg treball personal per tal d’acceptar la malaltia i totes les meves limitacions. Però, ara puc dir fort i clar que ja no em fa vergonya ni por detallar el que em passa i la veritat és que quan ho faig em sento alliberada.

Escola d’escriptura

Quan vaig començar a l’escola d’escriptura de l’Ateneu Barcelonès tenia molt clar que compartiria aquest fet amb el tutor, en Carles. Només amb ell. Però, va ser ell, el que em va animar que ho fes extensiu a la resta de companys del grup. I així ho vaig fer. Estic convençuda que les coses passen perquè res és casualitat i encara em sorprèn, gratament, com hi ha persones que un gest, unes paraules o una imatge els «desperta» quelcom intern que les impulsa a actuar altruistament, sense demanar res a canvi, només amb la finalitat de fer feliç als altres.

És el que va fer la Gemma, amb mi. Ella va regalar-me un llibre, que per casualitat havia trobat a casa seva, sense ella voler-ho. Un llibre especial: La distància fins al cirerer, de la Paola Peretti, una autora italiana que també pateix la Stargardt. I, que ho explica a través dels ulls de la Mafalda. 
Doncs ara toca llegir-lo amb molta calma i amor, i en un altre post al blog us contaré com ha anat l’aventura de llegir-lo: què m’ha semblat, quines emocions s’han generat dins meu, si m’he sentit identificada amb la protagonista…

Gràcies

Gràcies, Gemma pel teu gest, per donar-me l’oportunitat de conèixer-nos i conèixer aquesta autora.